VITAMIN C V BOJU Z VIRUSI, KI POVZROČAJO BOLEČINE V GRLU

Vitamin C ni zdravilo za vneto grlo ali vročino, ima pa pomemben vpliv na pogostost in trajanja teh bolezni. Zato je pomarančni sok dober kot preventiven napitek preden bo vaše grlo vneto.

Da bi pospešili čas celjenja vnetega grla ne pijte pomarančnega soka. Pomarančni sok sicer vsebuje pomebna hranila, ampak je v primerjavi z toplim čajem ali juho zelo kisel. Strokovnjak za prehrano dr.med.Michael Klaper je na svoji spletni strani zapisal, da lahko pomarančni sok, ananasov sok in ostale pijače citrusov dodatno ožgejo vneto membrano v grlu. Vroči čaj ali juha pa pomirita te vnete membrane in pospešita celjenje.

vir: healthandlovepage.com
vir: healthandlovepage.com

ZNANOST O VNETEM GRLU

Ko pride naše telo v stik z virusom, gre naš imunski sistem v napad na te napadalce. Naše grlo je prvi obrambni zid. Sluz membrane, ki je kot premaz na grlu ujame onesnaževalce, preden ti povzročijo bolezen. Ko pa gre kak napadalec mimo naše obrambe, kot je rinovirus, ki je povezan z prehladom, telo začne proizvajati več sluzi, za splakovanje onesnaževalcev iz telesa. Ta sluz je povezana z vnetjem in kašljem, kar je značilno za vneto grlo. Ko je grlo vneto se je izogibajmo antihistaminikom, saj le ti izsušijo grlo.

 

SLANA VODA

Slana voda je eno izmed boljših sredstev za vneto grlo. Pomirjajo vnetje in ublažijo gorečo sluz, grlu pa omočaga hitrejše zdravljenje. Grgranje z slano vodo je dober in preizkušen način k hitrejšemu okrevanju. Grgrate lahko do 4x na dan. Sčasoma se bo vaše telo pozdravilo samo in vaše vneto grlo bo preteklost.

Ni komentarjev

PUSTITE KOMENTAR