Ne le, da boste z dodajanjem sadja ali zelenjave na roštilj dobili bolj barvit meni hrane, dobili boste tudi nekaj vitaminov in dodatnih hranil.

Uporabite domišljijo in brez strahu dajte na roštilj marinirano zelenjavo, vključno z papriko, gobami, jajčevci, paradižnikom in čebulo. Preposto premažite svojo zelenjavo z olivnim oljem, dodajte vam najljubše začimbe in položite na srednje vroč žar in popečite. Ne glede na to, ali ste vegetarijanec ali strasten mesojedec, so marinirane gobe na žaru odlična izbira.

Kot sladico poskusite sadne ražnjiče iz koščkov ananasa in nektarin. Na srednje vročem žaru jih popečite, da bodo postali zlato obarvani. Preden posrežete jim dodajte ohlajen jogurt.

www.youtube.com
www.youtube.com

Še ena okusna možnost – lubenice na žaru. Ker je lubenica pretežno sestavljena iz vode bo voda hitro izhlapela, zato narezano lubenico popečite le kakih 20s na vsaki strani.

 

 

V kolikor se boste odločili in na žaru popekli tudi sadje in zelenjavo, je najbolje, da imate dva krožnika, da sadje in zelenjavo ločite od mesa. Zato ker imajo nekateri radi samo meso, spet drugi samo zelenjavo je bolje, da se okusi in maščobe ne pomešajo med sabo že na krožniku.

VIRwww.eatright.org
Deli
Prejšnji članekO LUBENICAH
Naslednji članekŠPINAČA

Ni komentarjev

PUSTITE KOMENTAR